Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko .
Rybe wybieramy z osci i dla pewności ja ją mielę ,ale nie jest to konieczne.
Dymkę kroimy i podsmażamy na oliwie , dodajemy do niej rybę i wlewamy śmietankę dowolną moze być i tłusta i 18% chwilkę podgrzewamy .
Ser trzemy na tarce.
Do ceramicznego naczynia wkładamy makaron ,zalewamy sosem i posypujemy obficie serem ;)
Zapiekamy ok 15 min.
- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron suchy dowolny | 2 szkl |
ryba wędzona makrela | 1 szt |
cebula dymka | 2 szt |
oliwa | 50 ml |
ser parmezan | 1/2 szkl |
śmietanka 18 | 1/2 szkl |
sól i pierz biały | do smaku |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...