Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente .
Pesto użyłam ze słoika gotowego mieszamy z makaronem .
Foremkę ceramiczną smarujemy oliwą i wkładamy do niej makaron z pesto .
Na wierzch układamy fetę , oliwki i liscie bazyli , posypujemy parmezanem i zapiekamy ok 15 min w tem. 180 st .
- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pesto czerwone z suszonych pomidorów | 150 ml |
feta | 10 szt |
oliwki | 5 szt |
makaron dowolny | 1 szklanka |
oliwa | 2 łyżki |
sól do smaku | do smaku |
bazylia | 1 garść |
parmezan | 4 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...