Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente .
Pesto użyłam ze słoika gotowego mieszamy z makaronem .
Foremkę ceramiczną smarujemy oliwą i wkładamy do niej makaron z pesto .
Na wierzch układamy fetę , oliwki i liscie bazyli , posypujemy parmezanem i zapiekamy ok 15 min w tem. 180 st .
- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pesto czerwone z suszonych pomidorów | 150 ml |
feta | 10 szt |
oliwki | 5 szt |
makaron dowolny | 1 szklanka |
oliwa | 2 łyżki |
sól do smaku | do smaku |
bazylia | 1 garść |
parmezan | 4 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...