Odkroić wierzch chleba.Chleb przekroić na pół.Twaróg wymieszać z serkiem śmietankowym,doprawić na ostro solą czosnkową,pieprzem cayenne,dodać posiekaną cebule.Masło wymieszać z zielonym pierprzem,musztardą,winiakiem,szczyptą soli.Dolną część chleba posmarować doprawionym masłem,obłożyć polędwicą-zostawić 12 plasterków.Przykryć drugą połówka chleba.Posmarować masą serową-środek i wierzch.Górną część tortu naznaczyć na 12 kawałków.Udekorować polędwicą,plasetkami czerwonej cebuli,korniszonami pumperniklem.Posypac posiekanym szczypiorkiem,Obłożyć rzodkiewkami i brokułem.
- Czas przygotowania 45 min.
- Czas oczekiwania 1 min.
- Trudność
- Porcja dla
chleb okragly wiejski | 1 |
twaróg | 500 g |
serek śmietankowy | 200 g |
polędwica wieprzowa | 375 g |
cebula | 1 |
Cebula czerwona | 1 |
masło | 100 |
sól czosnkowa | 1/4 łyżeczki |
pieprz cayenne | 1/4 łyżeczki |
ziarna pieprzu zielonego | 2 łyżeczki |
ostra musztarda | 1 łyżeczka |
winiak | 1 łyżka |
pumpernikiel | 2 kromki |
korniszony | 12 sztuk |
rzodkiewka | 2 pęczki |
szczypior | 1 pęczek |
brokuł | 1 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...