Konkurs Wielkanoc-Pasztet z dzika

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 2 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
mięso z dzika 1 kg
słonina 35 dag
cebula 2 sztuki
przyprawa do pasztetu 2 łyżeczki
winiak 1/8 l
żółtka 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
madera 3 4 łyżki

Cebule posiekać wymieszać z przyprawą do pasztetu,winiakiem.Mięso i słoninę przekręcić przez maszynkę.Połączyć wszystkie składniki ,dokładnie wymieszać Doprawić solą.Masę przełożyć go natłuszczonej formy{wykładam ją folia}

Przykrywam filia,piekę ok 35 min.Odkrywam aby mięso się  zarumieniło,piekę ok 15 min.Ostudzony pasztet nasączam maderą.Podajemy na zimno.

 

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.