Jajka ugotować na twardo, obrać,ściąć czubki i wyjąc żółtka. Grzyby drobno posiekać dodać utarte z majonezem żółtka. Doprawić, wymieszać i wypełnić białka. Pomidorki przeciąć i usunąć nasionka. Jaja ustawić na pokrojonej sałacie ścięciem do dołu i przykryć kapeluszem z pomidorka. Przed podaniem zrobić na kapeluszach kropki z majonezu.
- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 5 szt |
majonez | 2 łyzki |
pieczarki marynowane | 1/2 szklanki |
małe pomidorki | 5 szt |
pieprz | szczypta |
sól | szczypta |
sałata | 1/2 główki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...