Cukier wrzucić do garnka i podrzewać kilka minut do momentu, aż będzie brązowy. Pocięty na 1 cm kawałki rabarbar połączyć z cukrem. Po pewnym czasie, kiedy rabarbar zacznie puszczać sok, cukier zacznie się rozpuszczać. Masę smażyć tak przez kilka minut. Następnie dodać wodę i zmniejszyć ogień. Dodać cukier wanilinowy, a na koniec dodać sok z cytryny. Całość pozostawić do przestygnięcia. Następnie odcedzić i schłodzić. Napój idealny na upalne dni!
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
rabarbar | 300 g |
woda | 1 l |
cukier | 5 łyżek |
sok z cytryny | 2 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 1 łyżka |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...