Obrać i pokroić marchewkę. Zlać bulionem, dodać posiekany imbir. Gotować aż marchewka będzie miękka. Zmiksować na gładki krem. Dodać mleczko kokosowe, zamieszać, zagotować. Podawać posypaną kolendrą i ewentualnie czymś chrupiącym: płatkami kukurydzianymi, pestkami słonecznika lub dyni.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchewki | 1 kg |
mleczko kokosowe | 1 puszka (250ml) |
bulion warzywny | 1 l |
masło | 1 łyżka |
imbir świeży | 5 cm |
sól | |
kolendra świeża | garść |
płatki kukurydziane, prażone pestki dyni lub słonecznika | do posypania |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...