- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
dojrzałą dynia | ok. 2 kg |
mleko | 1 szklanka |
wywar warzywny | 1 szklanka |
mleczko kokosowe | 1 mała puszka |
sól i pieprz | do smaku |
łuskane pestki dyni | 1/2 szklanki |
Dynię obrać i wydrążyć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić w kostkę. W rondlu o grubym dnie zalać dynię mlekiem i wywarem. Gotować pod przykryciem aż dynia się rozgotuje. Zmiksować blenderem. Dodać mleczko kokosowe, sól, gałkę. Zagotować. Pestki uprażyć na suchej patelni. Podawać zupę posypaną pestkami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...