- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeża bazylia | duży pęczek |
czosnek | 2 ząbki |
orzeszki piniowe | 3 łyżki |
tarty parmezan | 2 łyżki |
oliwa | pół szklanki |
sól | do smaku |
Do sporządzenia pesto używamy tylko listów bazylii. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na najniższych obrotach. Gotowe pesto wkładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia. Używamy najczęściej do makaronu.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...