- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
ekologiczne, niewoskowane cytryny | 5 |
sok z cytryny | z 3 szt. |
gruboziarnista sól | kilka łyżek |
liść laurowy | 2 |
Wyszorowane cytryny poprzekrawać na cztery części tak, aby ćwiartki były połączone u podstawy. Ponacierać obficie solą od wewnątrz. Włożyć cytryny do słoika, po każdej przesypując solą. Cytryny powinny być ciasno upchnięte w słoiku. Posypać solą z wierzchu. Z boku wsunąć listki laurowe. Wlać sok z cytryn, dopełnić przegotowaną wodą. Cytryny przycisnąć, tak, by były zanurzone. Zakręcony szczelnie słoik odstawić w chłodne miejsce. Cytryny są gotowe po miesiącu.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...