- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
porzeczki | 500 gram |
woda | 1 litr |
cukier | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
Z litra wody odlać szklankę. Resztę zagotować i wsypać 400 gram porzeczek i cukier. Kiedy porzeczki będą już miękkie zblendować je. W pozostawionej w szklance wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Cały czas mieszając sok porzeczkowy dodawać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać pozostałe porzeczki. Kisiel pozostawiamy do ostudzenia. Jeśli skropimy wierzch kilkoma kroplami zimnej wody to na wierzchu nie zrobi się kożuch. Kisiel podawać z kwaśną śmietaną.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...