Kindziukowe ruloniki
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Delikatny twarożek | 25 dag |
masło | 5 dag |
Świeże zioła ( tymianek, bazylia ...) | garść |
ząbek czosnku | 1 |
skórka otarta z cytryny | 1 |
Kindziuk | 20 plasterków |
sałata | kilka liści |
Przepis kuchni podlaskiej z książki Magdy Gessler "Smaczna Polska".
Do miksera wkładamy twarożek, masło oraz posiekane zioła. Miksujemy, żeby składniki połączyły się, tworząc gładką masę. Mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i skórką z cytryny. Gotową masą smarujemy plastry kindziuka i zwijamy je w ruloniki. Układamy na liściach sałaty.
Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler - "Smaczna Polska"
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.