- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Delikatny twarożek | 25 dag |
masło | 5 dag |
Świeże zioła ( tymianek, bazylia ...) | garść |
ząbek czosnku | 1 |
skórka otarta z cytryny | 1 |
Kindziuk | 20 plasterków |
sałata | kilka liści |
Do miksera wkładamy twarożek, masło oraz posiekane zioła. Miksujemy, żeby składniki połączyły się, tworząc gładką masę. Mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i skórką z cytryny. Gotową masą smarujemy plastry kindziuka i zwijamy je w ruloniki. Układamy na liściach sałaty.
Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler - "Smaczna Polska"
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...