- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 10 dni
- Trudność
- Porcja dla
Kapusta pekińska | 1 główka |
czosnek | 1 główka |
papryczka chili | 1 |
czarna rzepa lub rzodkiew lodowa | 2 duże |
swiezy imbir | 5-centymetrowy kawał |
na solankę: | |
1 łyżka soli na litr wody | |
Przygotować solankę. Zanurzyć w niej całą (lub pokrojoną na części) główkę kapusty na 3 dni. Po 3 dniach opłukać dokładnie w niechlorowanej wodzie. Przygotować pastę z utartych: rzepy, imbiru, czosnku i chilli. Doprawić solą. Liście kapusty przełożyć cienkimi warstwami pasty. Włożyć kapustę do naczynia. Obciążyć. Po 7 dniach jest gotowa. Należy ją włożyć do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce. Pokroić przed podaniem na dowolne kawałki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...