- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
dobra cienka kiełbasa | 400 g |
ogórek sałatkowy | 500g |
dymka | pęczek |
jogurt naturalny | 500ml |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | |
Kiełbaski pokroić w kawałki i upiec na grillu lub w piekarniku. Ogórki pokroić w sporą kostkę. Jogurt wymieszać z posiekaną dymką, roztartym czosnkiem i ogórkami. Doprawić solą i pieprzem. Do czterech miseczek włożyć sos ogórkowy, na wierzchu ułożyć kiełbaski.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...