Kiełbasa w miodzie i piwie

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
dobra cienka kiełbasa 500g
cebula 1 duża
masło 1 łyżka
ciemne piwo puszka
miód lipowy 4 łyżki
musztarda rosyjska 4 łyżki
pieprz
chili
Przyprawa do piernika 1łyżeczka
natka pietruszki posiekana
Znakomita potrawa na spotkanie prawdziwych mężczyzn.

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, a następnie odstawić. W głębokiej patelni podgrzać połowę piwa, doprowadzić je do wrzenia i włożyć do niego kiełbasę. Gotować 10 min, a następnie wlać resztę piwa, dodać cebulę, miód, musztardę  i wszystkie przyprawy. Zagotować. Serwować z ciemnym chlebem i piwem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.