Kiełbasa w miodzie i piwie
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
dobra cienka kiełbasa | 500g |
cebula | 1 duża |
masło | 1 łyżka |
ciemne piwo | puszka |
miód lipowy | 4 łyżki |
musztarda rosyjska | 4 łyżki |
pieprz | |
chili | |
Przyprawa do piernika | 1łyżeczka |
natka pietruszki posiekana |
Znakomita potrawa na spotkanie prawdziwych mężczyzn.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, a następnie odstawić. W głębokiej patelni podgrzać połowę piwa, doprowadzić je do wrzenia i włożyć do niego kiełbasę. Gotować 10 min, a następnie wlać resztę piwa, dodać cebulę, miód, musztardę i wszystkie przyprawy. Zagotować. Serwować z ciemnym chlebem i piwem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.