- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
dobra cienka kiełbasa | 500g |
cebula | 1 duża |
masło | 1 łyżka |
ciemne piwo | puszka |
miód lipowy | 4 łyżki |
musztarda rosyjska | 4 łyżki |
pieprz | |
chili | |
Przyprawa do piernika | 1łyżeczka |
natka pietruszki posiekana | |
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, a następnie odstawić. W głębokiej patelni podgrzać połowę piwa, doprowadzić je do wrzenia i włożyć do niego kiełbasę. Gotować 10 min, a następnie wlać resztę piwa, dodać cebulę, miód, musztardę i wszystkie przyprawy. Zagotować. Serwować z ciemnym chlebem i piwem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...