- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
kasza kukurydziana (nie błyskawiczna) | 200 g |
kozi twaróg | 300 g |
marchewki | 3 średnie |
cukinie | 2 średnie |
brokuł | 1/2 |
papryka czerwona | 1 |
cebula | 1 |
masło | 50 g |
parmezan | 50 g |
oliwa | 50 ml |
sól | |
Obrać marchewkę, pokroić w plasterki. Brokuł umyć i podzielić na małe różyczki. Cukinie pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Marchewki, brokuł i cebule blanszować 3 minuty w osolonej wodzie. Zagotować litr wody. Posolić lekko, wsypać kaszę energicznie mieszając. Gotować na malutkim ogniu 30 minut, często mieszając. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Kaszę wymieszać z resztą masła i startym parmezanem. Wylać do formy do zapiekania. Na wierzch wyłożyć warzywa i pokruszony twaróg. Pokropić oliwą. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 15 minut. Podawać na gorąco.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...