Kasza kukurydziana z miodem i orzechami
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza kukurydziana | 200g |
orzechy różne | 100g |
miód, najlepiej cynamonowy z naszej spiżarni | 4-6 łyżek |
masło | 2 łyżki |
sól | łyżeczka |
Cudowne wspomnienie śniadań naszych babć – kasza kukurydziana na słodko z aromatem cynamonu! Mniam…
Kaszę zalać wrzątkiem z dodatkiem soli i gotować, mieszając w naczyniu o bardzo grubym dnie 40 minut. (Jeśli użyjemy kaszy drobniejszej ugotuje się szybciej, nie polecam jednak kaszki błyskawicznej.) W tym czasie podprażyć orzechy na suchej patelni. Gdy kasza jest gotowa wymieszać ja dokładnie z masłem. Posypać orzechami i polać płynnym miodem. Podawać natychmiast. Znakomity do tego dania będzie miód cynamonowy z naszego sklepu. Aromaty miodu, orzechów i cynamonu znakomicie do siebie pasują! Pyszny miód o mocnej nucie cynamonu kupisz tu:
http://www.smakizycia.pl/sklep/miod-wielokwiatowy-z-cynamonem/
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.