- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza gryczana palona | 1 szklanka |
marchew | 1 |
zielona cukinia | 1 |
imbir świeży | ok 3cm |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
klarowane masło | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Szklankę kaszy zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać pół łyżeczki soli i gotować na malutkim ogniu 20 minut. W tym czasie marchewkę pokroić w piórka a cukinię w półplasterki. Gdy kasza jest gotowa rozgrzać klarowane masło w rondelku. Dodać starty na tarce o drobnych oczkach imbir, roztarty czosnek i marchewkę a po chwili cukinie. Gdy warzywa zmiękną, dodać kaszę i dokładnie wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Podawać natychmiast z dodatkiem naturalnego jogurtu i surówki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...