Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dusić na patelni do momentu, aż zmiekną. Do smaku dodaj soli i pieprzu. W razie potrzeby dolać odrobinę wody tak, aby uniknąć przypalenia. Kiedy kasza będzie gotowa, wrzucić ją na patelnię i wszystko ze sobą wymieszać. Dusić wszystko jeszcze 5 min. w celu połączenia smaków.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
pieczarki | 250 g |
cebula | 2 szt |
kasza gryczana | 2 torebki |
pieprz | szczypta |
sól | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...