- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kartofle | 1 kg |
boczek surowy | 200 g |
Cebula czerwona | 1 |
dymki | 4-5 |
sól i pieprz do smaku | |
kwaśne mleko do podania | 1 litr |
Ugotować kartofle. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzac na patelni oliwę, dodac boczek i usmazyc skwarki. Dymkę i czerowną cebulę pokroić w plasterki. Wrzucic do boczku aby sie lekko podsmazyła albo zachować surową w zależności od upodobań. Polać kartofle skwarkami i posypać cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z kwaśnym mlekiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...