Karmelowo - Kolorowy Tort urodzinowy

  • Czas 30 min.
  • Czas oczekiwania 2 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
Rurki czekoladowe 1 opakowanie
Kolorowe cukierki 1 opakowanie
herbatniki 2 paczki
mleko 1/2 litra
Bydyń waniliowy 2 opakowania
śmietama 30 1 opakowanie
Puszka karmelu 300 ml
masło 1/3 kostki

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.

Masę karmelową wkładamy do ciepłej wody, żeby się powstała płynna konsystencja.

Ubijamy śmietanę na sztywno.

Gotujemy mleko i robimy budyń. Po schłodzeniu budyń miksujemy z masłem.

W tortownicy układamy warstwami.

Herbatniki - Karmel - Herbatniki - masa budyniowa - Herbatniki - bita śmietana - kolorowe cukierki

Wkładamy do lodówki.

W tym czasie możemy sobie pokroić czekoladowe rurki na mniejsze kawałeczki. Z jednej rurki wychodzą 3 mniejsze.

Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto z tortownicy i przyczepiamy czekoladowe rurki.

Na koniec możemy zawiązać kokardę do przystroju :)

STO LAT

i

SMACZNEGO

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.