Posiekać kapustę kiszoną, a białą drobno poszatkować. Włożyć obydwie kapusty do garnka, zalać bulionem, wrzucić ziele angielskie, listek laurowy i gotować około 2,5 godziny do miękkości. Wyłożyć cieciorkę na sitko, opłukać zimna wodą i osączyć. Drobno pokroić cebulę i podsmażyć na maśle, aż się zrumieni. Dodać do kapusty cieciorkę i cebulę, przykryć i gotować na małym ogniu pół godziny. Jeśli kapusta jest zbyt rzadka odparować nadmiar płynu, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przybrać gałązką rozmarynu i listkami rozmarynu.
- Czas 3 godz. 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka w zalewie | 500 g |
kapusta kiszona | 1 kg |
biała kapusta | 200 g |
cebula | 2 |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
liść laurowy | 1 |
masło | 4 łyżki |
bulion warzywny | 2 szklanki |
sól | |
pieprz | |
świeży rozmaryn i liść laurowy | do przybrania |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...