- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
kapusta włoska | 700g |
ziemniaki | 500g |
boczek wędzony dobrej jakości | 250g |
sól i pieprz |
czosnek | 6 ząbków |
cukier | |
pomidory | 200g |
Kapustę oczyść ze zwiędłych liści, pokrój na ćwiartki, wytnij głąb, pokrój w paski a następnie w kostkę. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w słupki. Czosnek obierz i posiekaj. W rondlu wytop tłuszcz z boczku. Dodaj czosnek, ziemniaki i kapustę, smaż mieszając około 5 minut. Dodaj pokrojone, obrane pomidory. Wlej litr gorącej wody, dopraw solą, pieprzem i odrobiną cukru i gotuj do miękkości na małym ogniu. Podawaj z grzankami czosnkowymi.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...