- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
młoda, biała kapusta | 1 nieduża |
świeży koperek | pęczek |
tłusta szynka parmeńska w kawałku | 150 g |
oliwa | 1 łyżka |
cebula cukrowa | 1 |
sól i pieprz do smaku | |
sok z 1 cytryny | |
Umyć i poszatkować kapustę. Włożyć do garnka, posypać 1 łyżeczką soli, wlać pół szklanki wrzątku. Gotować 15 minut na średnim ogniu, mieszając. Pokroić cebulę i szynkę w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szynkę, podsmażyć, dodać cebulkę. Usmażyć na złoto. Dodać do kapusty. Gotować jeszcze 5 minut. Koperek umyć i pokroić. Dodać do kapusty. Doprawić sokiem z cytryny. Podawać z kromkami świeżego, ciemnego chleba.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...