- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
kapusta czerwona | 1 główka (ok. 1,2kg) |
cebula | 1 średnia |
boczek wędzony | 150 g |
goździki | 3 |
sól, cukier i pieprz | do smaku |
ocet winy | do smaku |
Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, przekroić na pół, usunąć głąb, liście poszatkować. Ugotować poszatkowaną kapustę w osolonej wodzie z dodatkiem goździków. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać cebulę i zeszklić ją. Kapustę odcedzić, dodać boczek z cebulą. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem, octem i wymieszać. Podawać z mięsem lub z kluskami śląskimi.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...