Zetrzeć warzywa na tarce o grubych oczkach. Kilka okrągłych plasterków marchewki zostawić do dekoracji. Rozgrzać masło na patelni i je podsmażyć. Poszatkować kapustę i dorzucić do warzyw na patelni. Podsmażyć chwilę razem i przełożyć do garnka. Dodać mięso i zalać wodą, tak by sięgała 5 cm ponad zawartość naczynia. Gotować 30 do 45 minut. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
biała kapusta | pół główki |
pęczek włoszczyzny | 1 |
cielęcina (żeberka albo karczek) | 500 g |
natka pietruszki | garść |
majeranek | szczypta |
masło | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...