Kanapki z jajecznicą i wędzonym łososiem
- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony w plastrach | 50g |
jajka ekologiczne, świeże | 2 |
masło | 1łyżka |
natka do podania | |
ciemny chleb na zakwasie | 3 pajdy |
sól i pieprz |
Ta apetyczna kanapka znakomicie nadaje się na niespieszne, niedzielne śniadanie. Łatwe a efektowne.
Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki. Rozbełtać jajka w miseczce. Posiekać pietruszkę. Posmarować kromki chleba polową masła. Resztę masła rozgrzać na patelni i usmażyć jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem (soli dajemy odrobinę, bo łosoś jest słony). Podawać jajecznicę połączoną z łososiem na kromkach chleba. Posypać natką.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.