Kanapki z jajecznicą i wędzonym łososiem

  • Czas 5 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
łosoś wędzony w plastrach 50g
jajka ekologiczne, świeże 2
masło 1łyżka
natka do podania
ciemny chleb na zakwasie 3 pajdy
sól i pieprz
Ta apetyczna kanapka znakomicie nadaje się na niespieszne, niedzielne śniadanie. Łatwe a efektowne.

Plastry łososia pokroić  na mniejsze kawałki. Rozbełtać jajka w miseczce. Posiekać pietruszkę. Posmarować kromki chleba polową masła. Resztę masła rozgrzać na patelni i usmażyć jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem (soli dajemy odrobinę, bo łosoś jest słony). Podawać jajecznicę połączoną z łososiem na kromkach chleba. Posypać natką.

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.