- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony w plastrach | 50g |
jajka ekologiczne, świeże | 2 |
masło | 1łyżka |
natka do podania | |
ciemny chleb na zakwasie | 3 pajdy |
sól i pieprz | |
Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki. Rozbełtać jajka w miseczce. Posiekać pietruszkę. Posmarować kromki chleba polową masła. Resztę masła rozgrzać na patelni i usmażyć jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem (soli dajemy odrobinę, bo łosoś jest słony). Podawać jajecznicę połączoną z łososiem na kromkach chleba. Posypać natką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...