- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kalafior | 1 |
ser np.cheddar | 150 g |
śmietanka 18% | 100 ml |
gałka muszkatołowa | pół łyżeczki |
masło | do formy |
sól i cukier | |
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. (Gotować 10 minut od zagotowania). Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć kalafior. Ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach i wymieszać ze śmietanką. Polać kalafior. Zapiekać w temperaturze 200 C aż ser się zarumieni (ok. 5 minut).
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Arbuz jak viagra
- 9. Fasolka po bretońsku
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...