Jogurt z granolą i wiśniami
- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
jogurt grecki | 400 g |
Wiśnie świeże lub mrożone | 200 g bez pestek |
cytryna | 1 |
cukier | 2 łyżki |
miód | 4 łyżeczki |
granola | 4 łyżki |
Pyszny i zdrowy deser. Granolę można przygotować samemu. Znakomity zamiast drugiego śniadania.
Zagotować cukier z sokiem z połówki cytryny i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Dodać wiśnie, gotować 5 minut. Przestudzić. Na dno szklaneczek wyłożyć po dwie łyżki wiśni, na wiśniach położyć warstwę jogurtu, polać łyżeczką miodu, położyć kolejną warstwę jogurtu. Posypać granolą, polać resztą wiśni i natychmiast podawać.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.