- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
jogurt grecki | 400 g |
Wiśnie świeże lub mrożone | 200 g bez pestek |
cytryna | 1 |
cukier | 2 łyżki |
miód | 4 łyżeczki |
granola | 4 łyżki |
Zagotować cukier z sokiem z połówki cytryny i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Dodać wiśnie, gotować 5 minut. Przestudzić. Na dno szklaneczek wyłożyć po dwie łyżki wiśni, na wiśniach położyć warstwę jogurtu, polać łyżeczką miodu, położyć kolejną warstwę jogurtu. Posypać granolą, polać resztą wiśni i natychmiast podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...