- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 2 duże |
olej | 3 łyżki |
szalotka | 1 |
mielona wołowina | 70 gram |
ugotowany kleisty ryż (jeśli nie możemy go dostać można zastąpić ryżem do sushi) | 1 szklanka |
sos sojowy | 1 łyżka |
ostry sos Sriracha (lub taki jak mamy w domu) | |
pieprz | |
sól | szczypta |
Szalotkę posiekać. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć szalotkę. Dodać mieloną wołowinę i podsmażać ja aż mięso się zetnie. Następnie dodać ryż, sos sojowy, pieprz i ostry sos, wymieszać aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Jajka dokładnie rozkłócić z odrobiną soli i na reszcie tłuszczu, który nam pozostał usmażyć omlet. Nadzienie z ryżu ułożyć na talerzu i przykryć omletem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...