Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dajemy plastry pomarańczy i lekko smażymy doprawiając solą i pieprzem oczywiście świeżo mielonym.
Do gotującej się wody wbijamy jajko i postepujemy zgodnie z instrukcją gotowania jajka w koszulce.
Wyławiamy je i kładziemy na usmażone wcześniej pomarańcze.
Na pozostały tłuszcz ze smażenia pomarańczy wlewamy odrobinę octu i redukujemy. Powstałym sosem polewamy całość.
JAJKO W KOSZULCE PODANE NA SMAŻONYCH NA OLIWIE PLASTRACH POMARAŃCZY NA PIKANTNO.
DrukujPrzepis użytkownika
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomarańcze | 2 plastry |
jajko | 1 |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...