- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Papryka Żółta | 1 |
papryka czerwona | 1 |
Kiełbaska chorizo | 100 g |
przecier pomidorowy | 5 łyżek |
czosnek | 1 ząbek |
zioła prowansalskie | spora szczypta |
oliwa | 2 łyżki |
jajko | 1 |
sól i pieprz | |
Papryki oczyścić, pokroić w kosteczkę. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Doprawić przecier pomidorowy czosnkiem i ziołami. Na oliwie podsmażyć kiełbasę i papryki. Doprawić. Na dno naczynia żaroodpornego wlać przecier. Wsypać kiełbaski i papryki. Wyrównać powierzchnię. Ostrożnie rozbić jajko na powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i włączyć zapiekanie od góry. Piec dopóki białko się nie zetnie (trzeba uważać, to będzie szybko). Podawać z pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...