- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka ekologiczne | 4-5 |
ser ricotta | 500g |
koperek | mały pęczek |
kiełki rzodkiewki lub inne drobne | dwie hojne garście |
rzodkiewka biała (sopel) | 1 |
śmietana gęsta | pół szklanki |
sól i pieprz kolorowy do smaku | |
Jajka ugotować na twardo. Zanurzyć w zimnej wodzie. Ostudzić. Obrać rzodkiewkę i zetrzeć na tarce. Koperek i kiełki umyć, osuszyć i pokroić. Odłożyć do dekoracji. Resztę wymieszać z serem, rzodkiewką i śmietaną. Doprawić solą i kolorowym pieprzem. Jajka obrać i przekroić. Połówki jajek ułożyć na sosie. Posypać odłożonymi kiełkami i koperkiem oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...