- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 11 |
cebula | 1 |
duże pieczarki | 5 |
koperek | pół pęczka |
musztarda Dijon lub sarepska | 1 duża łyżka |
śmietana 22% | 1 spora łyżka |
olej do smażenia | |
bułka tarta | 1 szklanka |
masło | 50g |
sól i pieprz | |
Ugotować 10 jajek na twardo. Pokroić w kosteczkę cebulę i pieczarki. Usmażyć je na maśle. Posiekać koperek. Jajka ostudzić i przeciąć ostrym nożem każde jajko na pół wzdłuż, starając się aby skorupka jak najmniej popękała przy przecinaniu. Wyjąć zawartość ze skorupek, zachowując skorupki. Jajka pokroić w malutka kosteczkę. Wymieszać je z pieczarkami, cebulą, koperkiem, musztardę, śmietanę i surowym jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki farszem dociskając go w skorupkach, tak aby wypełniał je szczelnie. Wsypać bułkę tartą na talerz. Rozgrzać olej na dużej patelni. Każdą połówkę jajka dokładnie spanierować w bułce, lekko dociskając. Układać na patelni farszem w dół i smażyć aż będą złociste. Osączyć na bibule.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 10. Arbuz jak viagra
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...