Jajka curry
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 10 |
łagodne curry | 1 łyżeczka |
szalotka | 2 |
majonez | 3 łyżki |
natka pietruszki | garść |
sól i pieprz |
Jajka faszerowane z curry maja piękny żółty kolor, jeśli chcemy by był jeszcze bardziej intensywny można dodać szczyptę kurkumy.
Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż. Wyjąć żółtka z białek, nie uszkadzając ich. Szalotki i natkę bardzo drobno posiekać. Żółtka zmiksować z majonezem i curry. Wymieszać z natką i szalotką. Przy pomocy szprycy cukierniczej nakładać pastę jajeczną do białek. Schłodzić w lodówce.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.