- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 10 |
łagodne curry | 1 łyżeczka |
szalotka | 2 |
majonez | 3 łyżki |
natka pietruszki | garść |
sól i pieprz | |
Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż. Wyjąć żółtka z białek, nie uszkadzając ich. Szalotki i natkę bardzo drobno posiekać. Żółtka zmiksować z majonezem i curry. Wymieszać z natką i szalotką. Przy pomocy szprycy cukierniczej nakładać pastę jajeczną do białek. Schłodzić w lodówce.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...