Rozbełtać jajka. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Posiekać drobno pietruszkę. Wsadzić kromki chleba do tostera. Wlać jajka na patelnię. Delikatnie mieszać drewnianą łopatką do momentu, aż do ścięcia się białka. Tak przygotowaną jajecznicę nakładać na tosty i posypywać świeżą pietruszką.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 2 |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
świeża pietruszka | garść |
chleb | 3 kromki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...