- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś | 2 dzwonka |
miód płynny | 2 łyżki |
imbir w proszku | 1/2 łyżeczki |
sos sojowy | 1łyżka |
sos rybny | 1łyżeczka |
sól, świeżo zmielony pieprz | |
młoda cebula lub dymka | 2 |
oliwa | 1łyżka |
Rybę umyć i osuszyć. Wymieszać miód, sos sojowy, sos rybny, imbir, dokładnie wysmarować rybę marynatą, odstawić na pół godziny. Rozgrzać oliwę na patelni z żaroodporną rączką. Położyć rybę skórą do dołu, smażyć pod przykryciem 3-4 minuty w zależności od grubości ryby. Polać rybę pozostałą marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 C, z włączoną funkcją grilla, na 4-6 minut w zależności od grubości ryby. Jeżeli ryba będzie zapiekana za długo – przesuszy się i będzie niesmaczna! Pokroić cebulkę, posypać łososia przed podaniem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z ziemniakami purre albo bagietką i zimnym piwem imbirowym.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...