Przygotowujemy prażoną cebulkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na mocno rozgrzanym oleju około 1 minuty. Wyjmujemy i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przygotowujemy sałatkę z ogórka: ogórek kroimy w półplasterki, dymkę w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy z octem winnym i oliwą z oliwek. Przygotowujemy sos aioli: miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Bułkę podgrzewamy i nadkrawamy głęboko wzdłuż. Smarujemy ją sosem aioli, nakładamy sałatkę z ogórka, polewamy keczupem. Teraz kładziemy gorącą kiełbaskę, na nią musztardę. Na końcu posypujemy prażona cebulką.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Frankfurterka (delikatna) lub debrecynerka (pikantna) | |
bułka do hot doga | |
biała część dymki | |
ogórek kiszony | 1 |
oliwa, ocet winny | do smaku |
cebula | 1 |
sól i pieprz | do smaku |
musztarda | |
ketchup | |
sos aioli: | |
majonez | 1 łyżka |
czosnek | pół ząbka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...