- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 4 |
ser np.cheddar | 50 g |
ziemniaki | 4 średnie |
dymki | 2-3 |
olej rzepakowy | ok. 1/4szklanki |
sól i pieprz do smaku | |
ulubione zioła | 1/2 łyżeczki |
Zieminiaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Cebule pokroić w plasterki. Rzotrzepać jajka w misce. Dodac do jajek starty ser. Rozgrzać olej na dużej patelni. Włozyć ziemniaki i usmażyć, mieszając (ok 5 minut). Dodać cebulę i zeszklić. Ziemniaki z cebulą dodac do miski z jajkami i serem. Doprawić solą i pieprzem. Dolać troche oleju na patelnię i wlać masę. Gdy omlet zetnie się z jednej strony przewrócić go (pomagając sobie np. duża pokrywką) i dosmażyć.
Podawać natychmiast z sałatką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...