- Czas przygotowania
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
Żółte duże papryki | 6 |
czosnek | 6 ząbków |
duże cebule | 2 |
Dymka lub szczypior | mały pęczek |
Świeże chili | 1 |
pomidory | 6 |
bulion warzywny | 1 litr |
Ser owczy ( z braku sera hiszpańskiego może być bryndza) | 150 g |
śmietana 36 % | 200 ml |
Sól, pieprz, cukier do smaku | |
Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Blachę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Położyć na niej papryki, obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, chilli i obrany czosnek. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki. Do garnka wrzucić podpieczone warzywa, z sokiem który wypuściły podczas pieczenia, dodać pomidory, wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut. Zmiksować ze śmietanką. W razie konieczności doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać zupę z wiejskim chlebem, posypaną posiekanym szczypiorem i pokruszonym serem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...