Oczyszczony świeży imbiru wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować 15 minut. Powstałym wywarem zalać łyżkę czarnej herbaty. Pozostawić pod przykryciem 3-5 minut. Dodać cytrynę i miód.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 1 l |
kawałek imbiru | |
czarna herbata | 1 łyżka |
miód | 1łyżka |
plasterki cytryny | 2 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...