- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
wołowina | 900 gram |
dynia | 500 gram |
cieciorka | 1 puszka |
passata pomidorowa | 500 ml |
woda | 500 ml |
miód | 1 łyżka |
cebula | 2 |
oliwa | |
mielony kumin rzymski | 2 łyżeczki |
mielona kolendra | 1 łyżeczka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
cynamon | 1 łyżeczka |
słodka papryka w proszku | 2 łyżeczki |
czosnek | 2 ząbki |
Dynię upiec w piekarniku. Wołowinę posiekać na kawałki. Oliwę zmieszać z przyprawami. Nasmarować mięso powstałą marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać oliwę w rondlu i partiami podsmażyć mięso. Przełożyć je do osobnego naczynia a na pozostałej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Następnie ponownie włożyć do garnka mięso, dodać wodę, passtę, miód i gotować około 3 godzin. Na końcu dodać upieczoną, pokrojoną na kawałki dynię i cieciorkę. Ponownie zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...