Grzyby oczyścić,umyć najlepiej w solance,opłukać dokładnie i osuszyć.
Następnie pokroić w cienkie paski i wrzucić na patelnię,na rozgrzany uprzednio smalec.
Cebulę obrać,drobno posiekać,wrzucić na patelnię z grzybami i smażyć razem około kwadransa,mieszając od czasu do czasu.
Po upływie 15 minut dodac mąkę wymieszaną ze śmietaną i delikatnie podgrzewać,nie dopuszczając do zagotowania.
Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w grubą kostkę,wrzucić na patelnię z grzybami i wszystko razem jeszcze chwilę dusić,a na koniec podprawić do smaku solą i pieprzem.
Danie podawać na gorąco posypane z natką pietruszki.
ZACZĄŁ SIĘ SEZON NA GRZYBY.KOCHANI DO LASU.....
ZBIERAJMY GRZYBY,ZIMA DŁUGA.....